Human Design – deel 2 Het generator type - pure magic!

Human Design – deel 2 Het generator type - pure magic!

Hier het beloofde vervolg op mijn eerdere Human Design blog.
Ik ga hier wat dieper in op types in het algemeen, het type generator en geef een illustratie van mijn eigen blueprint en ervaring.

 

Types
Op het eerste level van Human Design worden mensen ingedeeld in types. En dat is ook de belangrijkste indeling om aan de slag te kunnen gaan met je experiment om te leven volgens je Human Design.
Op basis van alle mogelijke energieconfiguraties zijn er 4 types te onderscheiden:
Manifestors (ca. 9% van de bevolking),
Projectors (ca. 20% van de bevolking),
Reflectors (ca. 1% van de bevolking) en
Generators (ca. 70% van de bevolking). Deze laatste groep wordt onderverdeeld in pure generators (36% van de bevolking) en manifesting generators (34% van de bevolking).

Alle types hebben een verschillende manier van optimaal functioneren in overeenstemming met hun blueprint.
Hieronder zie je ze allemaal bij elkaar. Ik zal in dit artikel met name ingaan op het type generator, omdat 70% van de bevolking daarbij hoort, omdat ik daar zelf ook toe behoor en omdat ik daarom uit ervaring kan spreken.

We keken al naar de opbouw van de bodygraph aan de hand van mijn eigen energy blueprint, weet je nog?
Ik laat mijn bodygraph hieronder nog even zien.

In de tekst bovenaan mijn bodygraph zie je dat ik tot het type “manifesting generator” behoor, en meer precies tot het type “emotional manifesting generator”.

 

Human Design Annemarie

 

Strategie & innerlijke autoriteit
Zoals ik al eerder schreef in de vorige blog, is het belangrijkste om naast je type, ook je strategie & je innerlijke autoriteit te weten en te volgen voor het maken van de juiste keuzes. De strategie van generators is om een respons te geven op een signaal of vraag van buitenaf. De innerlijke autoriteit kan variëren binnen het type generator.
Mijn strategie is “respons geven” (responding) en mijn innerlijke autoriteit is “emotioneel” (emotional).

Met deze respons strategie in mijn genetische ontwerp, ben ik niet gebouwd om zelf dingen te initiëren. Initiëren is iets wat alleen werkt bij het type Manifestors. Bij generators zal het altijd frustratie tot gevolg hebben (zoals je ziet in de tekst boven de bodygraph is mijn “niet-zelf thema” frustratie, iets wat zich uit op het moment dat ik niet volgens mijn strategie en autoriteit leef. Initiëren werkt energetisch gewoon niet in mijn energie blueprint.

Wat wél werkt is wachten tot ik een respons op kan geven op iets van buitenaf (bijv. een vraag of signaal) en om die respons alleen te geven vanuit een sacrale impuls. Daarmee bedoel ik een impuls die komt vanuit het sacrale centrum in mijn lichaam, dat op deze bodygraph rood is weergegeven.

Het sacraal centrum ligt in je lichaam ongeveer twee vingerbreedtes onder je navel. Een sacrale impuls kan een primair geluid zijn, een opwaartse/neerwaartse energiestroom, een warmte die je vanuit je kern voelt verspreiden in je lichaam of een ergens naar toe bewegen/ergens vandaan bewegen. Het vraagt van je dat je leert luisteren naar je lichaam en dat je dus leert voelen wat er daar gebeurt door uit je hoofd te komen en je bewustzijn te verplaatsen naar je lijf.
Pure generators hebben voldoende aan die respons uit het sacrale centrum om een juiste keuze te kunnen maken.
Pure generators zijn als marathonlopers. Als ze eenmaal een keuze hebben gemaakt die correct voor ze is, hebben ze een eindeloze energievoorraad om hun commitment te volbrengen.
Als je de sacrale respons eenmaal onder de knie hebt is het vrij eenvoudig, maar het vergt oefening.  Daarom biedt Freequency sacraal sessies aan als een online service.

 

Innerlijke autoriteit
In mijn geval, als subtype emotional manifesting generator, is de sacrale respons niet voldoende om een keuze te kunnen maken, maar gaat na de eerste respons ook mijn emotionele innerlijke autoriteit een rol spelen. Een emotionele innerlijke autoriteit hebben betekent namelijk dat er voortdurend emotionele golven door mij heen gaan en dat ik altijd moet wachten met het nemen van besluiten tot die emotionele golfbewegingen gepasseerd zijn en ik in een ruimte van emotionele helderheid kom. Het is voor mij handig in het proces om te kunnen komen tot een keuze, als mensen mij meerdere keren over een bepaalde periode heen vragen om een respons. En het liefst met vragen die alleen met ja of nee te beantwoorden zijn.

Het lijkt alsof dat allemaal erg lang duurt en alsof ik daardoor kansen kan mislopen, maar niets is minder waar. Door te wachten gaan er misschien inderdaad bepaalde mogelijkheden aan me voorbij, maar de waarheid is dat het niet de juiste dingen voor mij zijn als ze niet open blijven tot ik emotionele helderheid heb. Door te wachten en niets te initiëren, trek ik in die leegte van het wachten juist de dingen aan die het best bij mij passen. De energie van een generator is namelijk zo krachtig, dat iedereen daar gebruik van wil maken, dat het werkt als een hele krachtige elektromagneet en dat mensen daarop af komen als bijen op honing. Pure levens- en creatie energie! Het aura ziet er ongeveer zo uit:

 

Het lijkt een simpele opdracht om gewoon te wachten tot er iets langs komt, maar het is een van de moeilijkste uitdagingen die ik ooit heb gehad! Ten eerste omdat ik anders ben opgevoed en conditionering moeilijk te doorbreken is. En daarnaast is de hilarische paradoxale humor van dit hele verhaal, dat een manifesting generator type een enorme energievoorraad beschikbaar heeft en gebouwd is om te “sprinten” en extreem snel en efficiënt op dingen te reageren en dingen te kunnen doen. En met name voor een emotionele generator is de sleutel: playing hard to get. Selectief durven zijn op basis van wat goed/niet goed voelt over langere tijd.

 

Ziek, ongelukkig of Burn out door verkeerde keuzes
Onze samenleving verheerlijkt het zelf initiëren en wachten wordt al snel als luiheid of gebrek aan pro-activiteit bestempeld. Het is dan ook niet gek dat een groot deel van de bevolking rondloopt met een burn-out of er tegenaan zit. Ze functioneren compleet tegen hun genetische ontwerp en energiesysteem in.
Er is een uitspraak die luidt:

 

If you judge a fish on its ability to climb a tree,

it will live it’s whole live thinking that it is stupid”

 

 

Dat is precies wat er gebeurt; 90 % van de bevolking wordt gedwongen om te functioneren op een manier die niet bij hen past en een groot deel van de bevolking heeft voortdurend het gevoel zich te moeten aanpassen, niet op de juiste plek te zijn, niet zichzelf te kunnen zijn, geen vervulling te ervaren, etc.

De energie van generators wordt al vroeg in hun leven fundamenteel misbruikt.
Ja, zij beschikken over die enorme hoeveelheid levensenergie waar alles in de wereld op draait.
En nee, zij kunnen die niet inzetten op commando en voor projecten waar zij zelf niet een gevoel van bevrediging uit kunnen halen. Generators met sacrale strategie opdragen wat zij moeten doen is een garantie voor een energielek van hier tot in Tokio.
Zij moeten “gevraagd” worden en anderen mogen alleen gebruik maken van hun energie bij de gratie van een juiste sacrale respons (en evt. emotionele helderheid).
Ze worden ziek, krijgen een burn out, zijn diep ongelukkig en/of lopen rond met psychosomatische klachten, vaak met onderdrukkende medicatie.

 

Mijn persoonlijke ervaring
Een voorbeeld van mijn eigen conditionering via opvoeding en maatschappelijke projecties en hoe dat helemaal mis liep:

Toen ik nog een heel klein meisje was, kon ik urenlang vrij passief zijn en niets ondernemen. Ik deed dan gewoon niets, voelde geen enkele impuls om iets tot stand te brengen. Meestal kreeg ik daarop de feedback dat ik “lui” was en werd ik aangespoord om “iets te doen”. Gewoon niets doen en afwachten was “not done”. Het werd gezien als iets negatiefs.

Natuurlijk was de generatie van mijn ouders, maar ook die van mijn meesters, juffen, leraren, mentoren en andere maatschappelijke role models en gezagdragers zelf zwaar geconditioneerd. Zij hadden geleerd van hun voorgaande generaties dat je het leven moest “bevechten” en zelf moest “initiëren” en ze beschikten niet over enig inzicht in individueel gedifferentieerde energie systemen. Ze konden er ook niets aan doen.
Maar het overdragen van hun eigen conditionering op mij zorgde er wel voor dat ik me mijn hele leven probeerde aan te passen, probeerde te vermijden om “niets te doen” of “af te wachten” vanwege de negatieve lading die daarover bestond en dat ik mijn hele leven lang tegen mijn genetische ontwerp in heb gefunctioneerd. En dat terwijl ik als klein kind gewoon wél perfect wist dat wachten correct was voor mij!

Uiteindelijk heeft dat erin geresulteerd dat mijn energievoorraad compleet op was omdat deze niet op de juiste manier werd ingezet en ook niet werd besteed aan die dingen die cruciaal waren voor mij om die energievoorraad structureel weer aan te vullen. Ik ben sinds mijn jeugd overwegend energieloos, depressief en gefrustreerd door het leven gegaan…
Tot ik mijn roeping en Human Design ontdekte!

Door te gaan experimenteren met mijn strategie en autoriteit begon ik steeds beter te zien hoe het leven en allerlei kansen op magnetische wijze naar mij toe kwamen in plaats van dat ik alles zelf moet initiëren (ten koste van mijn enorme energievoorraad). Door te relaxen en te wachten tot ik ergens een authentieke respons op kan geven zijn de regels van dit spel wat “leven” heet totaal veranderd. Human Design is in dat opzicht een ware game changer!

 

Er is nog veel dieper in te gaan op de bodygraph van mijn Human Design, maar dat zou nu gewoon teveel informatie zijn en te overweldigend worden. Ik bewaar het voor weer een latere blog.

Als je wilt weten hoe jouw Human Design eruit ziet en wil weten hoe je jouw energie op een correcte manier inzet, meld je dan aan voor een Human Design Scan.

 

4 Reactie's
 • Nathalie
  Geplaatst op 13:14h, 26 augustus Beantwoorden

  Hallo ik heb een vraag
  Ik heb alles geprobeerd om mijn geboortetijd te achter halen dit is me helaas niet gelukt.
  Ik ben in 1969 geboren en de gegevens hebben ze niet.
  ziekenhuis./gemeente is er een andere mogelijkheid om je geboorte tijd te achter halen?

  • Annemarie
   Geplaatst op 11:55h, 12 januari Beantwoorden

   Hi Nathalie,

   Je vraag moet ergens tussendoor geglipt zijn en ik kwam hem nu per toeval tegen. Excuses daarvoor!
   Ik weet niet of je vraag nog relevant is, maar er zijn inderdaad mogelijkheden om je geboortetijd te achterhalen.
   Je kunt dat doen via een Vedisch Astroloog. Zelf wist ik mijn geboortetijd ongeveer, maar niet exact, en heb ik dat laten uitzoeken door een goede Vedisch Astroloog. En gebleken is dat hij heel nauwkeurig en correct is.
   Zijn contactgegevens vind je hier: https://www.prasannanjyotish.com/
   Succes!!!

 • Margit
  Geplaatst op 15:14h, 26 april Beantwoorden

  Ik kwam op je website toen ik googlede op manifesting generator zoon en passief ;-). Mijn MG zoon (9 jaar) kan ook passief op de bank zitten en niets ondernemen. Heb jij tips .hoe hem als ouders het best te ondersteunen om zijn design te leven?

  • Annemarie
   Geplaatst op 13:10h, 07 mei Beantwoorden

   Hi Margit,

   Het best lijkt me om eerst als ouder samen met een Human Design analist met kinder practitioner specialisatie te kijken naar het Human Design van je kind. Zo kun je achterhalen of die passiviteit echt bij hem hoort of niet, en hoe je je zoon het best kunt ondersteunen in zijn proces. Voor ouders is de valkuil dat je het gedrag van je kind als “onwenselijk” bestempelt vanuit je eigen conditionering en je kind onder druk zet om iets anders te worden dan hij is.
   Zelf ben ik Human Design analist en nog bezig met de specialisatie tot kinder practitioner. Als je met mij in zee zou willen gaan dan mag je me e-mailen op info@freequency.nl, maar de keuze begint bij het volgen van jouw eigen Human Design, jouw eigen persoonlijke innerlijke autoriteit hierin. Het moet eerst een correcte keuze zijn voor jou als ouder.

Geef een reactie

Chat openen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?