Human Design – deel 1 Jouw unieke plattegrond en gebruiksaanwijzing

Human Design – deel 1 Jouw unieke plattegrond en gebruiksaanwijzing

Zou het niet makkelijk zijn, als er een plattegrond bestond van  je eigen persoonlijke ontwerp?
Een soort blueprint van jouw mind-body systeem, waarop je kon zien hoe jouw energiesysteem ontworpen is en hoe het werkt, waarop je kon zien wat goed voor je is en wat niet goed voor je is en waardoor je beter begrijpt wat je doet en waarom je het doet? Een schema dat je er even op na kon slaan om te kijken welke krachten je precies drijven op jouw weg door het leven? En als je daarop ook kon zien waar je talenten en krachten liggen en waar je valkuilen? 

En zou het niet nog fantastischer zijn als je er een gebruiksaanwijzing voor jezelf bijkreeg én een gebruiksaanwijzing voor de omgang met anderen?
Misschien denk je nu dat dit een utopie is, maar ik kan je vertellen dat het echt bestaat!

In het kader van het roepingswerk dat ik doe, kwam ik enige tijd geleden in contact met “Human Design”, een systeem dat het mogelijk maakt om je eigen exacte genetische blueprint weer te geven en waaruit je kunt aflezen hoe die blueprint zich manifesteert in de wereld. Human Design gaat er vanuit dat ieder mens uniek is, dat we allemaal een geheel uniek ontwerp hebben dat al vast ligt als we geboren worden.
Het systeem geeft ook hele concrete handleidingen om te leven op de manier die het best bij jou past, beter om te kunnen gaan met je individuele energiesysteem en om balans en flow te creëren in je leven.

Hoewel in Human Design kennis bij elkaar is gebracht uit verschillende esoterische leringen (o.a. de Chinese I’Ching, Joodse Kabbalah, Indiase yogaleer, …), is het een wetenschappelijk systeem, dat gebaseerd is op veranderende neutrinostromen. Neutrino’s zijn hele kleine energiedeeltjes die in de kern van sterren worden gemaakt. Ze kunnen informatie/energiestromen uit planeten en het universum in zich opnemen en deze doorgeven aan de cellen van jouw lichaam. Ongeveer 3 maanden voor je geboorte, wanneer je neo-cortex wordt gevormd, laten neutrino’s een imprint achter in je ontwerp met de informatie die die neutrino’s op dát moment bevatten. Behalve dat die specifieke informatie in je cellen wordt opgeslagen, blijven neutrino’s, – die zich elke seconde door alle materie heen bewegen en telkens andere informatie bevatten – ook ná onze geboorte een rol spelen.

Ondertussen is wetenschappelijk bewezen dat neutrino’s inderdaad massa hebben en dus informatie kunnen overnemen en uitdragen. Tevens wordt er middels genetisch onderzoek al een relatie gelegd tussen de 64 codons in DNA (bestaande uit 6 groepen van amino acids per codon) en de 64 hexagrammen uit de I’Ching, onderzoek dat diepgaander inzicht geeft in ons bio chemische systeem, de relatie met ons karakter en de potentie ervan.
Overigens bestond Human Design al voordat het bestaan van de precieze werking van neutrino’s en de relatie tussen DNA en de I Ching was aangetoond.

Het belangrijkste in Human Design is, dat je leeft en besluiten neemt op basis van jouw specifieke energie-imprint. Je zou kunnen zeggen dat het je leert om met de stroom mee te varen in plaats van tegen de stroom op te roeien.
Omdat alle wijsheid over jouw energiesysteem ligt opgeslagen in de cellen van je lichaam, liggen daar ook de sleutels voor het optimaal functioneren van dat systeem.
De grootste misvatting en tragedie in onze samenleving is, dat we leren om besluiten te nemen op basis van mentale overwegingen. En die overwegingen zijn allemaal tot stand gekomen via een opvoeding en maatschappelijke weerspiegelingen die je dwingen om “gehomoniseerd” te leven, dus op eenzelfde manier.  En meestal is dat een manier die niet past bij jouw unieke ontwerp.

Human Design is de wetenschap van de differentiatie. We hebben allemaal een unieke energie-imprint en een verschillend werkend energiesysteem en door dat te leren kennen en doorgronden, krijg je inzicht over hoe jij optimaal functioneert.
Als je jouw individuele “strategie en innerlijke autoriteit” gaat volgen (zoals dat wordt genoemd in Human Design), maak je nóóit meer besluiten vanuit je mind. Je mind is daar gewoonweg niet voor gemaakt.  Je mind is een instrument dat gemaakt is om informatie te verzamelen, te verwerken en de conceptualiseren.
Wegens gebrek aan inzicht in gedifferentieerde menselijke systemen, heb je tijdens je proces van opgroeien aangeleerd om je mind ook te gebruiken voor het nemen van besluiten en bepalen van je richting, maar in dat opzicht is het een zwaar geconditioneerd programma dat jouw leven runt op basis van algemeen geaccepteerde visies van andere minds op het leven. De show van je leven wordt gerund door een maatschappelijk geaccepteerd homogeen programma.

In Human Design komende diverse wetenschappen samen en dit maakt het niet tot een dogma, maar een wetenschap van differentiatie, een kennisbron over het leven in al zijn facetten zelf, waarvandaan je kunt gaan experimenteren met het leiden van jouw unieke leven. Binnen Human Design wordt dan ook altijd met klem benadrukt, dat het geen systeem betreft dat gericht is op theoretische kennis, maar een systeem om toe te passen en te verifiëren in je leven als een wetenschappelijk experiment.

Inmiddels ben ik een poosje bezig met dit experiment en ik begin steeds meer de ongelofelijke wijsheid en de onbetaalbare waarde ervan te ervaren in mijn leven. Ik begin mezelf steeds meer te doorgronden, te begrijpen en zóveel puzzelstukjes vallen op hun plek. Maar nóg belangrijker is dat ik mezelf in toenemende mate accepteer door alle lagen en eigenschappen uit mijn unieke blueprint heen, en dat er een diepe liefde voor mezelf aan het groeien is.

Ik zal hieronder een eerste indruk geven van hoe een human design eruit kan zien, aan de hand van mijn eigen blueprint.

Dit is mijn blueprint, het wordt een “bodygraph” genoemd:

Een plattegrond van jezelf

Het lijkt gewoon een plaatje met figuren, kleuren, lijnen en nummers, maar je zult er versteld van staan wat uit deze informatie allemaal valt af te lezen. De hoeveelheid info die hieruit af te leiden is kan ook nogal overweldigend zijn; het Human Design systeem bevat studiemateriaal om een heel leven mee te vullen! Hieronder geef ik je een hele basale uitleg over de belangrijkste onderdelen die op de bodygraph te zien zijn.

In de bodygraph zie je ingekleurde figuren en figuren die wit zijn. Dat zijn de “centra”.
Verder zie je ingekleurde banen en witte banen die de centra verbinden met elkaar. Dat zijn de “kanalen”.
En tenslotte zie je ook nog nummers (1 t/m 64) in alle centra staan daar waar de kanalen starten en eindigen. Dat zijn de “poorten”.

De centra kun je vergelijken met de “chakra’s” uit de yogaleer, het zijn energy hubs. Elk centrum staat voor een specifieke energie. Als een centrum ingekleurd is betekent dit dat de energie van dit centrum constant aanwezig is in je systeem. Als een centrum wit is, betekent dit dat deze energie niet consistent aanwezig is en fluctueert onder invloed van de omgeving.

De poorten (cijfers) geven nuances weer van de centra waartoe ze behoren. Als deze poorten geactiveerd zijn (omcirkeld), geven zij aan met welke specifieke eigenschappen jij bedeeld bent en welke unieke bijdrage jij dus kunt leveren in de wereld.

Indien twee geactiveerde poorten middels een kanaal met elkaar verbonden worden, zal dit kanaal ingekleurd worden in rood, zwart of een combinatie daarvan. Ook zullen de aangesloten centra aan weerszijden van dit kanaal ingekleurd worden en zullen de eigenschappen daarvan bij jouw design horen en zelfs jouw type bepalen.

De combinatie van ingekleurde (gedefinieerde) en witte (ongedefinieerde of open) centra en kanalen en van gedefinieerde poorten maakt jouw unieke menselijke ontwerp en bepaalt hoe jouw energiesysteem in elkaar steekt, wat werkt voor jou en wat niet werkt, wat goed voor jou is en wat niet goed voor je is, hoe je het best met dat systeem om kunt gaan en voor je kunt laten werken in plaats van tegen je.

In een volgende blog zal ik meer vertellen over het lezen van de bodygraph en hoe ik ermee werk.

 

 

Human Design wordt door Freequency aangeboden als losse service, om inzicht te krijgen in jouw unieke blueprint.
Daarnaast wordt het ingezet als waardevolle tool in persoonlijke transformatietrajecten. Dit zijn trajecten waarbij je gedurende 12 weken intensief wordt gecoacht om belemmeringen los te laten die je ervan weerhouden om een gepassioneerd leven te leiden, in overeenstemming met jouw specifieke roeping.

Als je meer wilt weten over jouw individuele Human Design of gecoacht wilt worden in een persoonlijk transformatie traject, kun je contact opnemen via info@freequency.nl.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Chat openen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?